De Steppearend vzw

Over ons

Introductie

De vereniging heeft tot doel:het verschaffen van al de nodige informatie over het houden - kweken -africhten  - aankoopen huisvesting van al de soorten roofvogels.

Het begeleid zoeken van roofvogels voor particulieren bij kwekers.

Dit alles in de meest ruime zin.

Wij zijn gespecialiseerd in het verjagen van ongedierte en eventuele overpopulatie van duiven , spreeuwen en ander wild.

Indien er in uw gemeente of op uw bedrijf een dusdanige situatie voordoet zijn we bereid om gezamenlijk en passende oplossing te zoeken voor uw probleem , en eventueel uit te voeren.

Tevens doen we ook voorstellingen op b.v. beurzen , opendeurdagen enz.  (dit onder voorbehoud dat we onze dieren op een fatsoenlijk afgeschermde plaats kunnen laten verblijven).

Schoolinfo

Buiten het opleren van vogels en het bijstaan van onze leden bezoeken wij ook scholen, met als doel de leerlingen de roofvogelwereld beter te leren kennen.

Wij geven lezingen die boeiend zijn voor leerlingen van alle leeftijden, we maken hen duidelijk dat roofvogels geen huisdieren of speelgoed zijn. Het is namelijk geen hobby maar een verplichting die men zich zelf oplegt, waarbij men moet weten dat het gaat om levende dieren die een zeer speciale verzorging nodig hebben.

Verschillende roofvogels zijn daarbij aanwezig, waarmee we een demonstratie geven in vrije vlucht.

De vogels kunnen bestudeerd worden en sommigen soorten kunnen onder begeleiding aangeraakt worden.

Uiteraard hebben demonstraties buiten slechts plaats bij geschikte weersomstandigheden,deze kunnen wel door gaan in een binnen locatie.

Dit word u aangeboden door V.Z.W. DE STEPPEAREND

MAESSEN PETER
+32(0)473/24.99.04. of  +3289/50.20.82

BALLET VALERE
+32(0)475/80.17.79

GRESSENS RONALD
+32(0)471/84.65.41

info@steppearend.com

Wekelijkse vergaderingen en indoor-vliegen op zaterdag vanaf 19u00 in ons clublokaal:

Manège Bosscherhof
Genkerweg 36
3690 Zutendaal